آموزش

پرینتر های سه بعدی رزینی

پرینتر های سه بعدی رزینی با استفاده از رزین می توانند، محصولات دلخواه تان را به طور ظریف چاپ کنند. از پرینترهای سه بعدی رزینی می توان در دندانپزشکی، ساخت طلا و جواهر و … استفاده کرد. در ادامه تکنولوژی های چاپگر سه بعدی رزینی و ویژگی های آن را بررسی می کنیم.

پرینتر سه بعدی رزینی چیست؟

پرینتر سه بعدی رزینی نوعی از چاپگر های سه بعدی می باشد که از رزین به عنوان ماده اصلی برای ساخت و تولیدات قطعات استفاده می کند.
پرینتر های سه بعدی رزینی در پزشکی و دندانپزشکی ، جواهرات و طلافروشی،صنعت مد و پوشاک ، معماری و ساختمان و … کاربرد دارند.
در چاپگر های رزینی, رزین در معرض یک منبع نور ماوراء بنفش( در طول موجی بین 380 تا 405 نانومتر )  قرار می گیرد که آن را خشک می کند و به حالت جامد در می آورد، در نتیجه  باعث چسبیدن آن به لایه قبلی می شود و این فرایند تا پایان چاپ ادامه می یابد.

پرینترهای سه بعدی رزینی از 3 نوع تکنولوژی اصلی استفاده می‌کنند:

1.استریولیتوگرافی یا SLA توسط نور لیزر(متمرکز و نقطه ای )
2.تکنولوژی DLP با نور لامپ پروژکتور(پراکنده)
3. تکنولوژی LCD با گسترده ای از نور LED و صفحه چاپ LCD

فرایند SLA:

تکنیک  SLA از قدیمیترین و دقیقترین روشهای چاپ سه بعدی می باشد که توسط “چاک هال”  در  اوایل دهه 1980  اختراع گردیده است.
با استفاده از لیزر، مقداری نور را به صورت نقطه ای و متمرکز تولید می کند که باعث پلیمریزاسیون مونومرهای رزین در یک نقطه مشخص میشود لیزر با حرکت های رفت و برگشتی  بر روی ظرف رزین، رزین را به حالت جامد در ما آورد (با توجه به مختصات سه بعدی مدل) و این حرکت تا پایان چاپ ادامه می یابد تا قطعه تولید شود.

این فرآیند محبوب صنعتگران و جواهرسازان و دندانپزشکان می باشد و با اینکه  هزینه سنگینی بابت خرید متریال و نگهداری از دستگاه را دارا می باشد حتی در ایران هم مرسوم هستند.

تکنیک SLA در پرینتر رزینی

 

تکنیک Digital Light Processing:

اواخر دهه 1980 در Texas Instruments  اختراع گردید. در فرایند DLP، از یک پروژکتور نور دیجیتال برای پرداخت رزین استفاده می شود. این نور تصویر کامل تمام لایه ها را روی انتهای مخزن می تاباند. نور به صورت انتخابی با استفاده از دستگاه دیجیتالی  که از صدها هزار آینۀ کوچک ساخته شده است ؛ هدایت می شود.

لایه هایی که با استفاده از چاپگرهای DLP تولید می شوند از وُکسل تشکیل شده اند( وُکسل معادل سه بعدی پیکسل می باشد.) به این دلیل که صفحۀ پروژکتور خودش حاوی پیکسل است.

تکنیک DLP در پرینتر سه بعدی

 

تکنیک LCD:

در این فرایند  تمام لایه ها روی مخزن رزین تابیده می شوند؛ اما به جای پروژکتور، از نور UV ناشی از LEDهایی استفاده می شود که از طریق یک LCD می تابند. صفحه نمایش به عنوان یک ماسک عمل می کند و فقط پیکسل های لازم برای لایۀ فعلی را نشان می دهند. برخلاف SLA و DLP، هیچ دستگاه خاصی برای هدایت نور لازم نیست.

تکنیک LCD در پرینتر سه بعدی

 

برچسب ها: پرینتر سه بعدی، پرینتر سه بعدی رزینی ، پرینت با کیفیت ، تکنیک های چاپ

دیدگاهتان را بنویسید